Beograd, 27. jula 2021. – Nova knjiga priča Mihajla Pantića Priče o piscima biće predstavljena na tribini u Gradskoj biblioteci Pančeva u sredu 28. jula 2021. s početkom u 20 časova. Književno veče se održava u čitaonici Gradske biblioteke Pančevo.
O pričama o piscima govoriće književni kritičar i pisac Vasa Pavković i Mihajlo Pantić.
Priče o piscima objavljene su krajem juna u izdanju Arhipelaga. Za kratko vreme ova knjiga je izazvala ogromno interesovanje čitalaca, medija i književne javnosti.
Mihajlo Pantic Price o piscima Knjiga Priče o piscima sadrži trideset devet priča o piscima koje je Mihajlo Pantić čitao, poznavao ili s većinom od njih učestvovao u književnom i javnom životu.
U ovoj knjizi je nesvakidašnja istorija savremene književnosti i književnog života predstavljena u pričama koje sugestivno svedoče i o književnosti i o životu.
Junaci nove knjige Pantićevih priča su Ivo Andrić i Miroslav Krleža, Stanislav Vinaver i Branko Ćopić, Danilo Nikolić i Aleksandar Tišma, Dragoslav Mihailović i Borislav Pekić, Radomir Konstantinović i Živojin Pavlović, Milorad Pavić i Svetlana Velmar-Janković, Jovan Hristić i Predrag Palavestra, Slavko Leovac i Sveta Lukić, Duško Trifunović i Dušan Kovačević, Dobrilo Nenadić i Jovica Aćin, Radovan Beli Marković i Miodrag Perišić, David Albahari i Raša Livada, Vojislav Despotov i Svetislav Basara, Stevan Tontić i Tomislav Marinković, Aleš Debeljak i Branko Čegec, kao i mnogi drugi savremeni pisci.
Među junacima knjige nalaze se i Isak Baševis Singer i Horhe Luis Borhes.