Sombor, 8. maja 2019. – Mihajlo Pantić i Vladislav Bajac učestvuju na ovogodišnjem na 4. Somborskom književnom festivalu.
Četvrti Somborski književni festival biće održan 10. i 11. maja u organizaciji Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“.
Ovogodišnji festival je zamišljen kao dvodnevna manifestacija tokom koje će se somborskoj publici predstaviti savremeni tokovi domaće književnosti, dometi pisane reči, njen odnos prema svetu, stvarnosti, društvu i okruženju. Namera Festivala je predstavljanje aktuelne književne produkcije, te su gosti relevantna imena iz domena poezije, proze, izdavaštva i kritike – Mihajlo Pantić, Bojana Stojanović Pantović, Vladislav Bajac, Dragan Bošković, Marko Pogačar i Ljubica Arsić – prepoznata od strane čitalaca, kritike i žirija najznačajnijih književnih nagrada u zemlji i inostranstvu.
Uz ovaj primarni aspekt Festivala, četvrti put je održan i konkurs za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina koji nudi rešenje za tzv. problem druge knjige mladih pisaca. Na konkurs je pristiglo dvadeset rukopisa, što je iznova pokazalo veliko interesovanje za ovakvu vrstu konkursa. Žiri u sastavu Tamara Babić, Branislav Živanović i Dragan Babić izdvojio je rukopis zbirke priča Mlad si da se proslaviš beogradskog pisca Miloša Petrika.
Somborski književni festival održava se u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“, a početak programa zakazan je za 18:30 časova.
Četvrti Somborski književni festival održava se uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Grada Sombora i Kulturnog centra „Laza Kostić“.

Program Somborskog književnog festivala

Petak 10. maj 2019. godine
18:30 – Svečano otvaranje Festivala
19:00 – razgovor i čitanje: Bojana Stojanović Pantović, Marko Pogačar i Dragan Bošković (o autorima govori Branislav Živanović, razgovor vodi Tamara Babić)

Subota 11. maj 2019. godine
18:30 – dodela nagrade na Konkursu za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina Milošu Petriku
19:00 – razgovor i čitanje: Mihajlo Pantić, Vladislav Bajac i Ljubica Arsić (o autorima govori Dragan Babić, razgovor vodi Tamara Babić).