Beograd, 31. avgusta 2015. – Prva epizoda premijerne druge beogradske sezone TV serije Na veslu priča u produkciji Udruženja „Šta hoćeš“ na veslo dovodi književnika i profesora Mihajla Pantića sa pričom „Ukraj vode“.
Premijerna epizoda sa MIhajlom Pantićem u glavnoj ulozi biće emitovana na Drugom programu RTS, 1. septembra 2015. u 9:57 i u 15:10 časova.
Voda nosi, donosi i odnosi. Kao i vreme. Šta je najvažnije u životu? Kako kome. Postoje rečni ljudi. Postoje priče. Nije sve na traci, ali sve je u toku. Čak i muzika. Bez velikog naprezanja, prepoznaćeš ritam za ples.
Komentarišući tematiku serije, profesor Pantić, inače pasionirani alas, naglasio je suštinu problema upravljanja otpadom, koji nas sve više drži u okruženju: „Video sam snimak nanosa koji je Dunav napravio na Đerdapu 2. To je jedno ogromno polje plastičnih flaša i granja. Deluje stvarno kao jedan od prizora iz košmarnih snova. Mislim, ako ti je u prirodi tako kako ti je tek u glavi, čoveče? Koji je to tek kolektor?“
Mihajlo Pantić, rođen je 1957. godine u Beogradu, pripovedač je i književni kritičar, kao i profesor Filološkog fakulteta u Beogradu. Objavio je jedanaest zbirki priča i tridesetak knjiga eseja. Prevođen je na dvadesetak jezika. Nosilac je brojnih priznanja i nagrada.
Video najavu emisije sa Mihajlom Pantićem možete pogledati na: https://www.youtube.com/watch?v=B3Koh-Rh9JU