Beograd, 5. januara 2021. – Najviše univerzitetsko priznanje Velika zlatna plaketa „Sreten Stojanović“ sa poveljom dodeljena je slikaru i književniku Mileti Prodanoviću, redovnom profesoru Fakulteta likovnih umetnosti, koji je od ove školske godine u penziji, saopštio je Univerzitet umetnosti u Beogradu.
Univerzitet umetnosti tradicionalno vrši osvrt na najznačajnija dostignuća Univerziteta u protekloj akademskoj godini, dodeljuje godišnje nagrade najzaslužnijim profesorima i saradnicima Univerziteta, promoviše profesore emerituse, proglašava studenti generacije fakulteta u sastavu Univerziteta i izražava zahvalnost za predan rad profesorima koji su penzionisani u tekućoj godini.
Mileta Prodanović je dobitnik brojnih nagrada iz oblasti književnosti i likovne umetnoti, među kojima su i Književna stipendija „Borislav Pekić“, Nagrada „Bulgarica“ za najbolju knjigu na prostoru ex-Yu u 2000. godini, Nagrada grada Beograda za najbolju knjigu u 2002. godini, Vitalova nagrada za najbolju knjigu 2008. godine, Nagrada iz Fonda „Todor Manojlović“ za moderni umetnički senzibilitet (2011), Nagrada „Stevan Pešić“ (2011) i „Politikina“ nagrada za najbolju izložbu u 2017. godini.