Beograd, 28. februara 2017. – Društvo za akademski razvoj u saradnji sa Izdavačkom kućom Arhipelag raspisuje nagradni konkurs pod nazivom Darujemo Arhipelag knjiga. Konkurs se organizuje povodom Nacionalnog dana knjige, koji se u Srbiji obeležava 28. februara, na dan kada je osnovana Narodna biblioteka Srbije.
Arhipelag knjigaPravo učešća na konkursu imaju svi državljani Republike Srbije, kao i druga lica koja žive na području naše zemlje. Svi učesnici na konkursu imaće priliku da dobiju jednu od DESET knjiga koje su naši prijatelji iz Arhipelaga pripremili. Ukoliko redovno čitate knjige, zadatak koji je pred vama uopšte neće biti težak.
– Zadatak konkursa je sledeći:
– Uzmite prvu knjigu koju vidite pored sebe.
– Otvorite 17. stranu i nađite 3. red.
– Prva rečenica koju pročitate, a da počinje u trećem redu je Vaša karta za moguću nagradu. Ukoliko u trećem redu ne počinje nijedna rečenica, onda pronađite prvu sledeću rečenicu koja počinje nakon trećeg reda.
– Prepišite celu rečenicu u komentaru ispod uz naslov i autora knjige:
http://www.dar.org.rs/2017/02/nagradni-konkurs-darujemo-arhipelag-knjiga/
Članovi Društva za akademski razvoj će na kraju konkursa izabrati deset komentara čiji će autori ili autorke biti dobitnici ovih vrednih nagrada.
Konkurs traje do 6. marta u 23:59, a pobednički komentari biće objavljeni nekoliko dana kasnije.
Podelite ovu vest sa prijateljima i obavezno lajkujte stranice Arhipelaga i DAR-a na Fejsbuku. Širimo kulturu!