Beograd, 14. aprila 2022. – Arhipelag povodom 15 godina od osnivanja raspisuje konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga.
Pozivamo vas da pošaljete nove ili neobjavljene fotografije nekog od vaših svakodnevnih trenutaka provedenih s nekom od knjiga Arhipelaga. U obzir dolazi fotografija s bilo kojom knjigom Arhipelaga objavljenom u proteklih 15 godina.
Čitanje je priča za svaki dan, a dobre knjige su često najbolji deo naše svakodnevice. Pozivamo vas da zajednički ovekovečimo neke od takvih trenutaka i da ih sačuvamo za nas i druge, zajedno s knjigama koje čitamo i preporučujemo.
Konkurs je otvoren do 6. maja.
Odluku o najboljim fotografijama doneće stručni žiri koji sačinjavaju poznati fotografi, pisci i dizajneri. Odluka će biti objavljena 15. maja, na dan kada je pre 15 godina osnovana Izdavačka kuća Arhipelag.
Zainteresovani mogu slati fotografije u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do 5 MB na e-mail: price@arhipelag.rs ili na adrese naloga Arhipelaga na društvenim mrežama (twitter.com/arhipelagb i www.facebook.com/arhipelag).
U obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane. Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni.
Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija.
Zajedno s fotografijom s kojom konkuriše, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke.
Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga. Autor najbolje fotografije dobiće pet knjiga iz Arhipelagove edicije Zlatno runo. Dobitnik druge nagrade dobiće četiri knjige iz edicije 100 slovenskih romana, dok će dobitnik treće nagrade dobiti tri knjige iz edicije Znakovi.
Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na sajtu www.arhipelag.rs, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.
Nagrade za Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga biće uručene dobitnicima do kraja maja.