Beograd, 10. avgusta 2023. – Arhipelag raspisuje letnji konkurs za najbolju fotografiju na temu Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga.
Pozivamo čitaoce da pošalju nove ili neobjavljene fotografije nekog od svakodnevnih trenutaka provedenih s nekom od knjiga Arhipelaga.
Čitanje je priča za svaki dan, a dobre knjige su često najbolji deo naše svakodnevice.
Pozivamo vas da zajednički ovekovečimo neke od takvih trenutaka leta koje je u toku i koje provodimo u gradu ili na moru, na putu ili u svom mestu.
Sačuvajmo neke od takvih trenutaka za nas i za druge, zajedno s knjigama Arhipelaga koje čitamo i preporučujemo.
Fotografije se mogu slati u JPG formatu, minimalne veličine 500 piksela i maksimalne veličine do 5 MB na e-mail: price@arhipelag.rs.
Konkurs je otvoren do 31. avgusta.
Odluku o najboljim fotografijama doneće stručni žiri koji sačinjavaju poznati fotografi, pisci i dizajneri. Odluka će biti objavljena početkom septembra.
U obzir će biti uzete samo fotografije koje ranije nisu objavljivane. Fotografske tehnike, kao i izbor knjiga Arhipelaga koje će biti predstavljene na fotografijama su slobodni.
Jedan autor može poslati na konkurs najviše pet fotografija.
Zajedno s fotografijom, autor treba da pošalje naziv fotografije i svoje kontakt podatke.
Tri najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju Arhipelaga.
Odabrane fotografije Arhipelag će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na sajtu www.arhipelag.rs, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.