Beograd, 7. maja 2018. – Novi roman Jelene Lengold Odustajanje naći će se u prodaji od srede 9. maja preko sajta www.arhipelag.rs, u Klubu čitalaca Arhipelag, kao i u svim boljim knjižarama u zemlji.
Novi roman Jelene Lengold Odustajanje je uzbudljiva i zanosna priča o glavnoj junakinji u tri životna doba (devojčica, mlada žena, žena u zrelim godinama), o sećanjima na detinjstvo i odrastanje, kao i na minule i nezaboravljene ljubavi, o iskustvu pune zrelosti, o činjenicama intimne i porodične istorije koje se ne mogu potisnuti, ali se o njima mora pričati.
Odustajanje je snažna knjiga puna preokreta i preispitivanja, pričana iznutra i vođena majstorskom rukom.
Odustajanje se pojavljuje petnaest godina posle prethodnog romana Jelene Lengold Baltimor. Drugo izdanje Baltimora objavljeno je 2011. godine u izdanju Arhipelaga.
Između dva romana Jelena Lengold objavila je knjige priča Vašarski mađioničar, U tri kod Kandinskog i Raščarani svet, knjigu izabranih priča Pretesteriši me, knjigu pesama Bunar teških reči i knjigu izabranih pesama Izaberi jedno mesto.
Za knjigu priča Vašarski mađioničar Jelena Lengold dobila je Evropsku nagradu za književnost, nagradu „Žensko pero“, nagradu „Biljana Jovanović“ i nagradu „Zlatni Hit Liber“, dok je za knjigu priča Raščarani svet dobila je Andrićevu nagradu za najbolju knjigu priča na srpskom jeziku u 2016. godini.
Knjige priča Jelene Lengold prevedene su na deset evropskih jezika.