Beograd, 28. maja 2014. – Novo izdanje knjige priča Jelene Lengold U tri kod Kandinskog upravo je objavljeno u Arhipelagu u ediciji Zlatno runo.
Objavljena prvi put u junu prošle godine, nova knjiga priča Jelene Lengold U tri kod Kandinskog uzbudljivo i zanosno pripoveda o svakodnevici, ljubavi i strasti, pri čemu je ljubav i prosvetljujuća sila života i sila zbog koje se pati i strada. Govoreći o ljubavi, intimi i razumevanju, o trenucima u kojima se čovekov život odjednom nađe pred neočekivanim uvidima i otkrićima, o sredovečnom iskustvu života i o odrastanju, o potrebi za drugim i o izazovima emotivnog života, priče Jelene Lengold iz knjige U tri kod Kandinskog otkrivaju slojeve svakodnevice sačinjene od uzbudljivih iskušenja i nesvakidašnjih događaja i preokreta.
Pisana u poslednje tri godine, knjiga priča U tri kod Kandinskog predstavlja izuzetan trenutak savremene srpske proze. Čitaoci se u ovoj knjizi suočavaju s nekim od najboljih priča koje je Jelena Lengold napisala.
Za knjigu U tri kod Kandinskog zainteresovano je nekoliko stranih izdavača.
Prethodna knjiga priča Jelene Lengold Vašarski mađioničar doživela je veliki uspeh. Za ovu knjigu, koja je objavljena u Arhipelagu u tri izdanja, Jelena Lengold je dobila Evropsku nagradu za književnost 2011. godine, a knjiga je prevedena ili se trenutno prevodi na devet evropskih jezika.