Izabrana dela Danila Kiša u sedam knjiga i Izabrani poetički spisi Danila Kiša u tri knjige, dva velika izdavačka i kulturna projekta Arhipelaga, biće predstavljeni 14. marta u 19,30 časova na književnoj večeri u Maloj sali Kolarčeve zadužbine.
O Kišovim delima i o ovim izdavačkim poduhvatima Arhipelaga govoriće Viktorija Radič, autorka jedne od najznačajnijih knjiga o Kišu, književna kritičarka Tamara Krstić i glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović.
U okviru Izabranih dela Danila Kiša u sedam knjiga Arhipelag je objavio praktično celokupnu piščevu prozu: romane Mansarda, Bašta, pepeo i Peščanik, knjigu priča Rani jadi, kao i knjige novela Grobnica za Borisa Davidoviča, Enciklopedija mrtvih i Lauta i ožiljci.
Izabrani poetički spisi Danila Kiša u tri knjige obuhvataju Čas anatomije, najvažniju polemičku i poetičku knjigu u istoriji srpske književnosti, knjigu Kišovih razgovora Gorki talog iskustva, koju je priredila Mirjana Miočinović, i Poslednje pribežište zdravog razuma, knjigu izabranih eseja Danila Kišu koju je priredio Gojko Božović.