Beograd, 11. juna 2021. – Arhipelag učestvuje na prolećnom izdanju Festivala knjige na otvorenom Кnjiga na Trgu koji počinje danas u 17 časova, a trajaće i tokom celog vikenda (12. i 13. juna) na Trgu Republike u Beogradu. Tokom festivala Кnjiga na Trgu Arhipelag će predstaviti svoja izdanja objavljena u proteklih godinu dana. Čitaoce očekuju specijalni festivalski popusti, sajamske cene i pokloni iznenađenja.
Festival knjige na otvorenom Кnjiga na Trgu organizuje Udruženje profesionalnih izdavača Srbije organizuje.
Za nastup na festivalu Кnjiga na Trgu prijavljeno je više od dvadeset profilisanih izdavača koji će izlagati na prostoru od skoro trista kvadratnih metara.
Knjiga-na-Trgu_LogoPosetioci će moći da vide i uz specijalne popuste od 30 do 70% kupe nove i novije knjige pisaca srpske i svetske književnosti, književnosti za decu i mlade, kao i knjige iz različitih žanrova humanistike.
Pored velikih popusta, Udruženje profesionalnih izdavača Srbije (UPIS) i svi učesnici pripremili su specijalna iznenađenja za posetioce. Posetioci Кnjige na Trgu imaće priliku da se sretnu i razgovaraju s velikim brojem savremenih pisaca, kao i s gostima iznenađenja.
Na festivalu Кnjiga na Trgu učestvuju sledeći izdavači: Akademska knjiga, Arhipelag, Geopoetika, Gradac, Gramatik, Evoluta, Zavet, Zlatno runo, Кarpos, Кlio, Кokoro, Logos, Makarije, Makondo, Odiseja, Urban Reads, Faktum, Finesa, Heliks, Hera, Štrik i Makart.
Posetioci Кnjige na Trgu dobrodošli su u petak 11. juna od 17 časova.
Radno vreme festivala u subotu i nedelju je od 10 do 22 časa.
udruzenje-profesionalnih-izdavaca-srbijeOrganizacijom festivala na otvorenom prostoru Trga Republike, obezbeđeni su najpovoljniji bezbedni uslovi za kontakt i boravak izlagača i posetilaca.
Manifestacija Кnjiga na Trgu nastala je iz težnje grupacije profesionalnih izdavača da očuvaju neposredni kontakt sa svojim čitaocima. Кnjiga na Trgu je manifestacija koja je namenjena izlaganju izdanja nove i prethodne produkcije određenog broja vrhunskih izdavača koji nemaju svoje knjižare. Na festivalu će biti izložena nova izdanja, kao i ona do kojih je u knjižarama teško ili nemoguće doći, tako da je ekskluzivnost ovog nastupa u vidljivosti „nevidljivih“ izdanja.
Čitaoci koji posete festival Кnjiga na Trgu učestvovaće u otkrivanju izuzetnih naslova.
Prvi festival Кnjiga na Trgu koji je UPIS je organizovao krajem oktobra prošle godine na Trgu Republike u Beogradu privukao je izuzetnu pažnju javnosti i smatra se najposećenijim kulturnim događajem u Srbiji u proteklih godinu dana.