Beograd, 26. januara 2022. – Praizvedba drame „Kuća s tri ruke“ Marije Karaklajić u pozorištu Theaterhaus G7 u Manhajmu, u režiji Paskala Vianda, biće održana u četvrtak 27. januara 2022. godine.
Reprize predstave po drami Marije Karaklajić su 28. i 29. januara, a zatim 3, 4. i 5. februara.
Posle predstave 29. januara održaće se razgovor sa autorkom. Dramu „Kuća s tri ruke“ na nemački jezik prevela je Marija Karaklajić.
Marija Karaklajic Lice od stakla„Kuća s tri ruke“ jedna je od pet drama koje su nedavno objavljene u knjizi sabranih drama Marije Karaklajić Lice od stakla u izdanju Arhipelaga.
Knjiga Lice od stakla podrazumeva raspon od špijunskog sentimentalnog trilera smeštenog u vreme pred Drugi svetski rat, o čemu čitamo u drami „Fausse attaque, mal paré“, antimilitarističke drame kakav je „Mlečni zub zemlje“, preko najpoznatije drame ove autorke, „Lice od stakla“, u kojoj se prepliću teme nasilja i ljubavi, do postdramskih tekstova „Kuća s tri ruke“ i „Pars hostilis“.
Pisane sugestivnim stilom i jezikom, drame Marije Karaklajić izvode pred nas i klasične i moderne motive. Na ovoj pozornici pojavljuju se izbliza sva zamisliva ljudska lica suočena s dramom egzistencije kako u istoriji, tako i u uskomešanoj ljudskoj psihologiji.