Beograd, 22. februara 2020. – Knjiga pesama za decu akademika Dušana Teodorovića Kad je dabar sreo vidru biće predstavljena na književnoj večeri koja će se održati 24. februara s početkom u 18.30 časova u Salonu kod Porte u Vršcu.
U programu učestvuju akademik Dušan Teodorović, Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, i Marija Vasić Kanački, književnica i moderatorka programa.
Knjiga pesama Dušana Teodorovića za decu i decu i odraslima Kad je dabar sreo vidru objavljena je u izdanju Arhipelaga u ediciji Mali Arhipelag. Teodorovićeve pesme prati odlični crteži Lidije Taranović. Kad je dabar sreo vidru je prva knjiga pesama Dušana Teodorovića koga javnost zna kao akademika, univerzitetskog profesora i prepoznatljivu javnu figuru.
Mnoga čuda su se desila kad je dabar sreo vidru. I ta čuda još traju i pozivaju vas da ih svakako upoznate. U ovim pesmama odgovara se na pitanja šta se sve nalazi u vreći za snove, gde žive dobre ale i sa kojim sve životinjama traje najbolja zabava. O nekim od tih čuda akademik Dušan Teodorović je napisao neodoljive pesme koje je lepo čitati, lako pamtiti i sa zadovoljstvom prenositi drugima. Tako su nastale ove pesme za decu i decu u odraslima.
Pesme Dušana Teodorovića su zanimljive i duhovite, igrive i vedre, ispunjene jezičkim obrtima, maštom punom slobode, istinskom radošću igre i otvorenim odnosom prema novim i mladim čitaocima.
Programe u Salonu kod Porte u Vršcu organizuje Udruženje za promociju i afirmaciju kulture, nauke i umetnosti Tačka susretanja.