Beograd, 23. novembra 2019. – Knjiga pesama Dušana Teodorovića Kad je dabar sreo vidru biće predstavljena u sali Amerikana Doma omladine Beograda u ponedeljak 25. novembra s početkom u 19 časova.
U programu učestvuju: Jelena Lengold, Nikola Čuturilo, Gojko Božović i Dušan Teodorović.
Nikola Čuturilo je specijalno za ovu priliku komponovao jednu pesmu iz knjige Kad je dabar sreo vidru.
Kad je dabar sreo vidru je prva knjiga pesama Dušana Teodorovića koga javnost zna kao akademika, univerzitetskog profesora i prepoznatljivu javnu figuru. Teodorović naglašava da su ovo „pesme za decu i pesme za decu u odraslima“.
Knjiga Kad je dabar sreo vidru nedavno je objavljena u izdanju Arhipelaga u ediciji Mali Arhipelag.
DUSAN_TEODOROVIC-20-09-2018-2Teodorovićeve pesme prati odlični crteži Lidije Taranović.
Mnoga čuda su se desila kad je dabar sreo vidru. I ta čuda još traju i pozivaju vas da ih svakako upoznate. U ovim pesmama odgovara se na pitanja šta se sve nalazi u vreći za snove, gde žive dobre ale i sa kojim sve životinjama traje najbolja zabava?
O nekim od tih čuda akademik Dušan Teodorović je napisao neodoljive pesme koje je lepo čitati, lako pamtiti i sa zadovoljstvom prenositi drugima.
Pesme Dušana Teodorovića su zanimljive i duhovite, igrive i vedre, ispunjene jezičkim obrtima, maštom punom slobode, istinskom radošću igre i otvorenim odnosom prema novim i mladim čitaocima.
– Kao da je to oduvek bila njegova osnovna profesija, Dušan Teodorović piše poeziju za decu sa zadivljujućom veštinom i besprekornim ritmom. Njegove pesme su duhovite, maštovite i pitke, a iz njih deca takođe mogu i mnogo da nauče – kaže književnica Jelena Lengold povodom knjige Kad je dabar sreo vidru.