Beograd, 5. marta 2014. – Memoari Dragoljuba Mićunovića Život u nevremenu, objavljeni pre nekoliko meseci u izdanju Arhipelaga, biće predstavljeni u četvrtak 6. marta u Subotici, na Otvorenom univerzitetu, u sala 213/I (Trg cara Jovana Nenada 15). Program počinje u 18 časova.
O knjizi Život u nevremenu govoriće: Vida Ognjenović, profesor dr Danica Drakulić, izdavač Gojko Božović i sam autor koji će razgovarati sa publikom i potpisivati primerke svoje knjige.
Prva knjiga Mićunovićevih memoara obuhvata period od 1930. do decembra 1990. godine. Pričajući o događajima u kojima je bio svedok i učesnik, Mićunović rekonstruiše zbivanja od predratnog Skoplja, Drugog svetskog rata u unutrašnjosti Srbije i dolaska nove vlasti, 1948, hapšenja i Golog otoka, Kruševca pedesetih, preko Beograda pedesetih i šezdesetih godina, dramatičnih zbivanja 1968. i policijskih i političkih progona i pritisaka tokom sedamdesetih i osamdesetih godina, godina provedenih u Nemačkoj, sve do pada Berlinskog zida i obnove političkih stranaka i višepartijskog sistema.
Premijerno predstavljena na Beogradskom sajmu knjiga, knjiga Dragoljuba Mićunovića Život u nevremenu izazvala je u proteklih nekoliko meseci veliko interesovanje javnosti.