Banjaluka, 12. maja 2019. – Pisac Milenko Stojičić preminuo je juče u 63. godini u Banjaluci.
Rođen 1956. godine u Mrkonjić Gradu, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju, Stojičić je bio pesnik, pripovedač, romansijer, esejist, kritičar i antologičar.
Objavio je knjige: Stilus, Uštapi, Od straha početnica, Tajna bukvica, Pero na žuč, Psalmi i prokletstva, Ministru svjetske književnosti, Andrićev pismar, Kazanova u Savezu komunista, Brižit Bardo književnosti, Pričar, Adresat Andrić, Lomonosov, prvi Rus, Kratke priče u duge noći, Titon, Banjalučki miloštar, Kočić, munja nad književinom, Piši tiše Andrićevo ime, Svečana propast vječnosti.
Stojičićevo interesovanje za književnost Danila Kiša, s kojim vodi dijalog i u svojoj prozi, potvrđeno je i u nekoliko panorama posvećenih Kišovom delu, od kojih posebno mesto zauzima knjiga Priče o Danilu Kišu, tematska antologija priča srpskih i ex-jugoslovenskih pisaca o Danilu Kišu, koja je objavljena u izdanju Arhipelaga.
Za svoje knjige dobio je Nagradu „Kočićevo pero“, Godišnju nagradu UKRS, Nagradu Fondacije za izdavaštvo BiH i Nagradu „Branko Ćopić“.
Stojičić je radio kao novinar i urednik u redakciji Kulturno-obrazovnog programa Radija Republike Srpske.
Milenko Stojičić biće sahranjen sutra u 13 časova na groblju Sveti Pantelija u Banjaluci.
Pre toga, u 10 časova, u Narodnom pozorištu Republike Srpske biće održana komemoracija posvećena Milenku Stojičiću.