Beograd, 16. marta 2015. – Književnik iz Kikinde Srđan V. Tešin gostovaće, 2. aprila, u bečkom klubu-galeriji AU. Organizator čitanja je umetnička asocijacija „Buch im Beisl“, poznata po promovisanju novih glasova u austrijskoj savremenoj književnosti i književnosti jugoistočne Evrope.
Tešin će čitati odlomke iz avanturističkog romana Kroz pustinju i prašinu koji je 2012. godine objavila Drava, jedna od najvećih austrijskih izdavačkih kuća, u prevodu dr Elene Mesner.
I kao što je 2006. godine, takođe u Beču, pretpremijerno predstavio nagrađivani i prevođeni roman Kuvarove kletve i druge gadosti, Tešin će i ovoga puta bečkoj publici predstaviti svoju novu knjigu Priče s Marsa koju će tokom aprila objaviti Arhipelag.
Priče s Marsa su, nakon Sjajnog naslova za pantomimu (1997) i Ispod crte (2010), treća knjiga priča Srđana V. Tešina. Knjigu čini kolekcija od dvadeset tri fleš fikcije – jednog od najkraćih proznih žanrova – od kojih su dve objavljene u antologijama Starost i Četvrtasto mesto, dok će se ostale prvi put naći pred čitaocima.
Klub-galerija AU poznat je po nedeljnim čitanjima i promociji najrazličitijih kreativnih projekata. U ovom klubu nastupali su pisci iz regiona poput Marka Pogačara, Nadije Rebronje i drugih.