Beograd, 22. decembra 2014. – Arhipelag i Dom omladine Beograda predstavljaju knjigu Nemanje Rotara Sutradan posle detinjstva u sredu 24. decembra u 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda.
O knjizi Sutradan posle detinjstva, koja je nedavno objavljena u izdanju Arhipelaga, govoriće Sanja Domazet, Gojko Božović i Nemanja Rotar.
Posetioci će moći da vide TV snimke Antićevih čitanja poezije i projekciju filma Miroslava Antića Druga obala.
Knjiga Nemanje Rotara Sutradan posle detinjstva je romansirana biografija Mike Antića. Rotar je napisao uzbudljiv roman o pesniku i njegovoj životnoj i književnoj avanturi, o vremenu u kome su pesnici bili slavni, a poezija deo svakodnevice, i o tome šta je bilo posle.
Sutradan posle detinjstva je roman o pesniku i boemu koji je obeležio jedno vreme, ali i o njegovom vremenu, sedamdesetim i osamdesetim godinama, kao i o vremenu u kome žive današnji Antićevi čitaoci. Rotar piše svoj neobični roman iz najveće moguće blizine, kao deo Antićeve porodice, kao neko ko je odrastao uz velikog pesnika, da bi sada, posle svega, uobličio i sklopio knjigu njegovog života. Otuda je knjiga Sutradan posle detinjstva između života i literature, između romana i romansirane biografije.