Beograd, 26. februara 2016. – Knjiga priča Srđana V. Tešina Priče s Marsa biće predstavljena na književnoj večeri u Krupari u Bačkom Dušanovu (Ive Lole Ribara 1) u subotu 27. februara s početkom u 19 časova.
Tešin će čitati odlomke iz svoje nove proze i razgovarati sa čitaocima.
Sa Srđanom V. Tešinom razgovaraće pesnik Đorđe Kuburić, moderator književnih programa u Krupari.
Priče iz knjige Priče s Marsa, koja je pre nekoliko meseci objavljena u izdanju Arhipelaga, nalaze se u više antologija savremene srpske priče, a jedna od njih uvrštena je nedavno u Antologiju najbolje evropske priče koja je objavljena u SAD.
Priče s Marsa donose kratke priče, napisane u duhu flash-fiction, o svakodnevici i zločinima, napetostima i konfliktima, tajanstvenim nestancima i bizarnim događajima, krimi zapletima i nesvakidašnjim preokretima u delu grada zvanom Mars. Tešinova knjiga priča naišla je na odličan prijem kritike i čitalaca.
Književne večeri u restoranu Krupara u Bačkom Dušanovu u proteklih nekoliko godina predstavile su publici neke od najznačajnijih domaćih pisaca. Književni razgovori u Krupari postali su kultno mesto koje privlači mnogobrojnu publiku iz Bačkog Dušanova, ali i iz okolnih mesta od Subotice do Bačke Topole.