Novi roman Borislava Čičovačkog Raskovnik biće predstavljen u Gradskoj biblioteci “Karlo Bijelicki” u Somboru (Trg cara Lazara 3) u petak 21. decembra u 19 časova.
Pored autora, koji će razgovarati sa publikom i potpisivati primerke svoje knjige, o romanu Raskovnik govoriće Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.
U muzičkom delu programa učestvuje Aleksandar Stefanović. Domaćin programa je Miljana Zrnić.
Raskovnik, roman koji počinje i značajnim delom se odigrava upravo u Somboru, nesvakidašnja je priča o emigraciji modernih vremena i povratku, kao i o ljubavi i užasima istorije u ličnom životu. Roman Borislava Čičovačkog nepotkupljivo pripoveda i o zemlji iz koje njegovi junaci moraju da odu pred naletima istorijskog besmisla ili u njoj ostaju suočavajući se s bedom, ratovima i nasiljem, ali i o svetu u kome započinju i žive svoje emigrantske živote. Razapeti između iskustva koje sa sobom nose i iskustva koje stiču u emigraciji, između istorijskih i ličnih udesa, junaci u romanu Raskovnik strasno i ispovedno kazuju o drami koju žive. Raskovnik je snažna priča koja se tiče svih nas i u koja i u malim detaljima i u širokim zamasima oblikuje veliko iskustvo našeg vremena. Izuzetna moć lirske ekspresije da oživi sećanja i vrati vrednost minulom vremenu.
Raskovnik je prethodno objavljen u Holandiji, gde je imao veliki uspeh kod publike i kritike.