Beograd, 21. januara 2020. – Razgovor o knjizi Gijoma Klose Jedna evropska mladost održaće se sutra (sreda, 22. januara) u Francuskom institutu u Beogradu  (Knez Mihailova 31) s početkom u 18 časova.
Pored Gijoma Klose, o knjizi Jedna evropska mladost govoriće politikolog Duško Lopandić, koji je i preveo ovu knjigu, i Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga u čijem je izdanju knjiga nedavno objavljena.
Gijom Klosa, poznati francuski intelektualac i esejista, aktivista, bivši evropski politički savetnik i poslovni lider, boravi ove nedelje u Srbiji povodom nedavnog srpskog izdanja svoje knjige Jedna evropska mladost u Arhipelagu u prevodu Duška Lopandića.
Gijom Klosa Jedna evropska mladostKlosa je diplomirao na Visokoj školi za komercijalne studije, na Science-Po u Parizu i na Londonskoj školi ekonomije. Klosa predaje strategiju medijske transformacije na Sciences-Po Paris. Klosa je bio i direktor Evropske radiotelevizijske unije (2013-2018). Autor je brojnih eseja, među kojima su Evropa, poslednja šansa? i Mediji za dobro. Posebno veliku pažnju francuskih i evropskih čitalaca i medija izazvala je Klosina knjiga Jedna evropska mladost u kojoj se govori o društvenim, političkim i ekonomskim izazovima evropske generacije rođene sedamdesetih godina. U Francuskoj Klosa je poznat po zalaganju za budućnost Evrope.
Tokom boravka u Srbiji Gijom Klosa će imati više susreta sa čitaocima i medijima, a posetiće i Fakultet političkih nauka u Beogradu, gde će održati predavanja i razgovarati sa profesorima i studentima.
Gijom Klosa će posetiti u četvrtak 23. januara Novi Sad, gde će imati razgovor o knjizi Jedna evropska mladost u knjižari Bulevar books (Bulevar Mihajla Pupina 6) s početkom u 17.30 časova. U razgovoru će učestvovati Gijom Klosa, profesor Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Pavle Sekeruš i Gojko Božović.
Gostovanje Gijoma Klose u Srbiji organizuju Francuski institut u Srbiji i Izdavačka kuća Arhipelag.