Beograd, 21. februara 2023. – Razgovor o novoj knjizi pesama Bojana Vasića Udaljavanje održaće se večeras s početkom u 19 časova u Кlub Magistrala „Dragan Ve Ignjatović“ u Domu kulture Studnetski grad na Novom Beogradu.
Pored pesnika, u razgovoru o knjizi Udaljavanje  učestvuju Tamara Кrstić, Gojko Božović i Tamara Mitrović.
Nova knjiga pesama Bojana Vasića Udaljavanje objavljena je u izdanju Arhipelaga u pesničkoj ediciji Element početkom oktobra prošle godine.
– Lirski subjekt se kreće u prostoru, čas gotovo neosetno, kako se i ide kroz grad, čas u velikim prostornim celinama. U tim kretanjima se ne menja samo pejzaž u kome se nalazi, već se preobražava i on sam. Bio u pokretu ili u mestu, čovek je ono što vidi i, još pre, ono što potom, polazeći od tog čulno dostupnog i proverljivog sveta, pretvori u snažan unutrašnji doživljaj u kome se jedine čula i mišljenje, utisci i saznanja, emocije i refleksije – kaže Gojko Božović povodom Vasićeve knjige Udaljavanje.
Bojan Vasić (1985, Banatsko Novo Selo), pesnik, književni kritičar, autor zapaženog romana Vlastelinstva, objavio je pesničke knjige: Srča (nagrade „Mladi Dis“ i „Matićev šal“), Tomato, Ictus, 13, Detroit, Volfram, Toplo bilje (nagrade „Miroslav Antić“ i „Vasko Popa“), Brid (izabrane pesme) i Udaljavanje. Bio je deo pesničke grupe edicije caché. Pesme su mu prevođene na slovenački, poljski, engleski, nemački i makedonski jezik. Živi u Pančevu.