Novi Sad, 27. novembra 2018. – Sinoć je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu održano predstavljanje audio knjige Svet oko nas koja je nedavno objavljena u izdanju Arhipelaga i Fondacije Fibi.
Susret s mladim glumcima i sa izdavačima audio knjige Svet oko nas održan je u učionici br. 6. na Akademiji umetnosti.
O knjizi su govorili Gojko Božović iz Arhipelaga, Nevena Jovanović iz Fondacije Fibi, Predrag Momčilović, redovni profesor Akademije umetnosti, mladi glumci koji su čitali priče poznatih srpskih pisaca iz antologije Svet oko nas, kao i predstavnici Biblioteke Saveza slepih Vojvodine „Mr Omer Marinkov“.
Audio knjiga Svet oko nas, koju je priredio Gojko Božović, predstavlja priče vrhunskih savremenih srpskih pisaca o evropskim gradovima od Pariza i Beča, Venecije i Praga, Firence i Trsta, do Minhena i Bukurešta, Oksforda, Osla i Rejkjavika. Priče objavljene u ovoj antologiji pisane su u proteklih trideset godina, a njihovi pisci su Vida Ognjenović, Mirjana Pavlović, Miisav Savić, Jovica Aćin, David Albahari, Vladislav Bajac, Milan Đorđević, Mihajlo Pantić, Jelena Lengold, Mileta Prodanović, Vladimir Tasić i Laslo Blašković.
U nastanku ove knjige učestvovalo je mnogo ljudi: od pisaca do glumaca, od izdavača do saradnika u produkciji, prijatelja i dobrih glasova koji su u različitim fazama nastanka knjige bili važna i dragocena podrška. Priče vodećih savremenih srpskih pisaca posvećene evropskim gradovima u ovoj audio knjizi čitali su novi glasovi srpskog pozorišta, mladi glumci koji su tek stupili na scenu našeg glumišta i svi oni znanje su stekli na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.