Knjiga Aleksandra Rakovića Rokenrol u Jugoslaviji 1956-1968. predstavljena je na neobičnoj i uzbudljivoj večeri u Klubu večitih melodija u Bulevaru Despota Stefana 5 u Beogradu.
O knjizi Rokenrol u Jugoslaviji 1956-1968. govorili su dr Ljubodrag Dimić, dr Milan Ristović, dr Dragan Bogetić i Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.
Poseban deo ove večeri, čiji je domaćin bio Stevan Vagner, predstavljale su muzičke numere koje su svirali i pevali neki od junaka iz knjige Aleksandra Rakovića Rokenrol u Jugoslaviji 1956-1968. okupljeni za ovu priliku, posle niza godina ili čak decenija, u grupu VIS. U novom VIS-u našli su se muzičari koji su obeležili muzičku scenu druge Jugoslavije krajem pedesetih i početkom šezdesetih godina, nastupajući u grupama kao što su Siluete, Elipse, Iskre, Zlatni dečaci, Džentlmeni, Boemi, Dobri drugovi i druge.
Tokom večeri u kojoj su oživljavane veliki trenuci i velike numere rokenrol scene druge Jugoslavije o knjizi Rokenrol u Jugoslaviji 1956-1968. govorili su i mnoge ličnosti iz javnog života i poznati rokeri kao što su Božidar Lari Plesničar, Jovan Mišević, Zoran Simjanović, Branko Gluščević, Dragoljub Dika Đorđević, Branislav Marušić Čutura, Bojan Hreljac, Vuk Stambolović, Marko Janković i mnogi drugi.