Beograd, 4. novembra 2019. – Roman Jelene Lengold Odustajanje uvršćen je u uži izbor za Nagradu „Stevan Sremac”.
Žiri u sastavu: profesor dr Jelena Jovanović (predsednik), profesor dr Adrijana Marčetić i Enes Halilović formirao je uži izbor za Nagradu „Stevan Sremac” za najbolju proznu knjigu objavljenu na srpskom jeziku u 2018. godini.
Na konkurs za Nagradu „Stevan Sremac” za 2018. godinu prispelo je sedamdeset i devet proznih knjiga. Žiri je u uži izbor uvrstio šest knjiga (po azbučnom redu): Ka granici, Vladimir Arsenijević (Laguna), I neka mi posle neko kaže, Stana Dinić Skočajić (DКN Niš), Odustajanje, Jelena Lengold (Arhipelag), Pomor i strah, Vule Žurić (Laguna), Prelest, Filip Grbić (Vulkan), Pust, Jana Rastegorac (Treći trg).
Žiri će odluku o dobitniku objaviti u petak, 8. novembra 2019. godine.
Nagradu „Stevan Sremac” dodeljuje grad Niš. Program Nagrade realizuje Niški kulturni centar, a čine je plaketa i novčani iznos. Nagrada će dobitniku biti uručena tokom trajanja manifestacije „Dani Stevana Sremca” koja se održava u Nišu svakog novembra.
Roman Jelene Lengold Odustajanje objavljen je u izdanju Arhipelaga u maju 2018. godine. Roman je do sada doživeo tri izdanja, a nagrađen je i Nagradom grada Beograda za književnost.