Beograd, 25. novembra 2014. – Novi roman Mladena Vurune Kutija sa fotografijama, objavljen uoči Beogradskog sajma knjiga u izdanju Arhipelaga, predstavljen je 24. novembra na književnoj večeri u čitaonici Biblioteke Vojne akademije.
O romanu Kutija sa fotografijama, pred velikim brojem prisutnih, govorili su pesnik Miloš Janković i Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga, dok je program moderirala Dragana Marković.
Mladen Vuruna je govorio o poetici svog romana i o tome kako je roman nastajao. Govoreći kako su Edgar Alan Po, Borhes i Kiš njegovi izabrani pisci, Vuruna je naglasio da je kroz susret činjenica i imaginacije, dokumenata i pripovedanja u romanu Kutija sa fotografijama nastojao da oživi jedno vreme, od šezdesetih do početka devedesetih, ne tako daleko ali praktično umnogome zaboravljeno.
Kritičari su istakli da je Kutija sa fotografijama odlično napisan roman o osamdesetim godinama kao deceniji uzleta i samozaborava, odrastanja i velikih očekivanja. Prikazujući svoje junake koji se formiraju u tom dobu razapeti između potrebe za alternativom kao pobunom i pritiska sveprisutne ideologije, roman Mladena Vurune prikazuje i sporadične i udaljene tragove minule istorije koja će se njegovim junacima uskoro objaviti punom snagom.