Beograd, 3. jula 2015. – Roman Simić, jedan od najznačajnijih hrvatskih pripovedača, gost je knjižare Zepter Book World u subotu 4. jula od 14 do 15 časova.
Roman Simić će razgovarati sa čitaocima i medijima i potpisivati primerke svoje knjige Nahrani me koja je upravo objavljena u Srbiji u izdanju Arhipelaga.
Za knjigu Nahrani me Simić je dobio Nagradu „Kiklop“ za najbolju proznu knjigu godine u Hrvatskoj i Nagradu „Ranko Marinković“. Simićeve priče uvrštene su u više antologija i pregleda hrvatske proze, a prevođene su na desetak jezika. Simić je pokretač i umetnički direktor Festivala europske kratke priče.
Priče u knjizi Nahrani me sugestivno i uzbudljivo pripovedaju o savremenom urbanom iskustvu, o ljubavi, o porodičnom životu i iskustvu roditeljstva, ali i o iskustvu života sa aktuelnom istorijom i burnim tranzicijskim izazovima. Istinski suočene sa najprovokativnijim pitanjima stvarnosti, priče Romana Simića pogađaju u samo središte savremenog života otkrivajući velike lomove društvenih i istorijskih procesa i njihove posledice u unutrašnjim, emotivnim svetovima svojih junaka.
Arhipelag je ranije objavio i Simićevu knjigu priča U što se zaljubljujemo, za koju je pisac svojevremeno dobio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolju hrvatsku proznu knjigu godine i koja je prevedena na nemački, španski, slovenački i makedonski jezik.
Roman Simić učestvuje na ovogodišnjem, 10. Međunarodnom književnom festivalu Kikinda Short tokom kojeg ima čitanja u Kikindi, Zrenjaninu i u Beogradu.
Program Gost knjižare organizuju Arhipelag knjižara Zepter Book World.
Gostovanjem Romana Simića u knjižari Zepter Book World Arhipelag nastavlja programsku seriju Gost knjižare u knjižarama u različitim gradovima u Srbiji