Beograd, 14. aprila 2020. – Roman Tanje Stupar Trifunović Otkako sam kupila labuda, objavljen u dva izdanja u Arhipelagu, uvršćen je u uži izbor za Nagradu „Biljana Jovanović“.
Pored romana Tanje Stupar Trifunović, u užem izboru za Nagradu „Biljana Jovanović“ nalaze se knjige Nenada Miloševića Pesme iz limba (Кulturni centar Novog Sada), Gorana Кorunovića Usta bez kapaka (Кontrast), Milice Vučković Boldvin (LOM) i Enesa Halilovića Bangladeš: manifest kvantumizma (Građanski forum iz Novog Pazara).
Odluka o dobitniku Nagrade „Biljana Jovanović“ biće doneta u drugoj polovini aprila.
Žiri za dodelu Nagrade „Biljana Jovanović“ radi u sastavu: Кatarina Pantović, Đorđe Pisarev, Snežana Božić, Aleksandar Кostadinović i Vesna Trijić (predsednica).
Nagrada „Biljana Jovanović“, čiji je osnivač Srpsko književno društvo, dodeljuje se za dela poezije, proze, eseja i drame objavljena tokom prethodne kalendarske godine; ovoga puta, konkurisala su 152 naslova.
– Rad Žirija dodatno je ove godine motivisan potrebom da se naglasi značaj koji književno stvaralaštvo ima u životu jednog društva u svim okolnostima, pa i u okolnostima pandemije – kaže se u saopštenju Žirija.