Beograd, 24. juna 2021. – U užem izboru za Nagradu „Isidora Sekulić“ za 2019. i 2020. godinu našle su se tri knjige u izdanju Arhipelaga: romani Tanje Stupar Trifunović, Otkako sam kupila labuda, Nine Savčić, Vlasnik svega našeg i Darka Tuševljakovića, Jegermajster. Sva tri romana objavljena su u toku 2019. godine.
Tanja Stupar Trifunovic Otkako sam kupila labuda Nina Savcic Vlasnik svega naseg Darko Tusevljakovic Jegermajster
Pored romana Tanje Stupar Trifunović, Nine Savčić i Darka Tuševljakovića, žiri Žiri za dodelu Nagrade „Isidora Sekulić“ u sastavu profesor dr Aleksandar Jerkov (predsednik), Radinka Stojković i Majo Danilović, u uži izbor za 2019. i 2020. godinu uvrstio je i sledeće knjige: Slobodan Mandić, Panonski palimpsesti (2019) i Duh priče i druga imena (2020), Jovica Aćin, Pilot tramvaja (2019) i Polazeći od kraja sveta (2020), Muharem Bazdulj, Hladni rat (2019), Dragan Jovanović Danilov, Duhovi Balkana (2019), Radivoj Šajtinac, Suva igla (2019), Nadežda Purić Jovanović, Polog (2020), Emsura Hamzić, Skarabej od žada (2020), Vladimir Кopicl, Purpurna dekada (2020), Ivan Zlatković, I živ i mrtav (2020), Milisav Savić, Pepeo, pena, šapat (2020) i Ljubica Arsić, Pročitano sa usana (2020).
U svom saopštenju žiri je konstatovao da je na konkurs „pristiglo neuobičajeno mnogo vrednih knjiga, posebno u 2019. godini“:
– Mnogi autori, čija su se dela našla u izboru, književnici su visokog ugleda i to je za ovu nagradu od velikog značaja. Žiri je imao velikih teškoća da glasajući u više krugova dođe do ovakvog spiska, jer se od ponuđenih naslova mogao napraviti barem još jedan izbor dela jednake ili gotovo jednake vrednosti. Prilikom izbora vodilo se računa o tome da se zadovolji više kriterijuma i žiri će još jednom razmotriti sve ove naslove pre konačne odluke. Imajući za sobom godinu korone, u kojoj se od dodeljivanja nagrade bilo odustalo, žiri izražava zadovoljstvo što je srpska književnost obogaćena nizom vrednih dela. Nagrada „Isidora Sekulić“ čuva spomen na našu veliku književnicu čiji izuzetan opus i trag u srpskoj kulturi mogu posebno da preporuče nagrađeno delo čitaocima i srpskoj kulturi, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina.