Izdavačka kuća Arhipelag potpisala je ugovor o saradnji sa Pozorištem Atelje 212 o dugoročnoj saradnji u predstavljanju, popularisanju i promovisanju kulturnih ostvarenja i aktivnosti kod svojih ciljnih grupa.
Na osnovu ovog ugovora o saradnji, članovi Kluba čitalaca Arhipelag, jednog od najaktivnijih klubova čitalaca u Srbiji, imaju popust od 30% za kupovinu karata za sve predstave Ateljea 212.
Na drugoj strani, Arhipelag je za publiku Ateljea 212 obezbedio popust od 30% na kupovinu knjiga objavljenih u izdanju ove izdavačke kuće. Kupovina je moguća u Klubu čitalaca Arhipelag (Terazije 29/II, Beograd), na izložbenom i prodajnom štandu Arhipelaga na Sajmu knjiga u Beogradu, kao i tokom drugih specijalizovanih akcija Arhipelaga. Uslov za ostvarivanje ovog značajnog popusta jeste sačuvana karta za neku od predstava ovih pozorišta iz tekućeg ili prethodnog meseca.
Arhipelag je slične ugovore o saradnji potpisao sa još deset pozorišta u Srbiji: sa Beogradskim dramskim pozorištem, Pozorištem na Terazijama, Pozorištem „Duško Radović“, Bitef teatrom i Ustanovom kulture „Vuk Karadžić“ iz Beograda, Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, Narodnim pozorištem iz Niša, Narodnim pozorištem „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, Narodnim pozorištem iz Sombora i Narodnim pozorištem iz Užica.
Verujući u vrednosti javno-privatnog partnerstva i u domenu kulture, Arhipelag je ovim pozorištima predložio da zajedničkim snagama promovišu knjige i pozorišne predstave i da, na taj način, učestvuju u oblikovanju javnog prostora za vrhunsku kulturu i umetnost.
Kontinuirani razvoj Kluba čitalaca Arhipelag motivisao je ovu izdavačku kuću da osmisli program podrške i razumevanja namenjen članovima Kluba čitalaca. U ovaj program najpre će biti uključene kulturne institucije, a potom i javne i privatne institucije iz drugih oblasti.
Arhipelag će sličnu saradnju uskoro započeti i sa još nekim pozorištima u Beogradu i u unutrašnjosti Srbije, a slične modele saradnje na promovisanju vrhunske književnosti i kulture predložiće i drugim privatnim i javnim institucijama kulture.