Beogradski_festival_evropske_književnosti_s692x390-692x360

Beograd, 9. novembra 2015. – Izdavačka kuća Arhipelag i portal CitajMe.com dogovorili su se o saradnji u predstavljanju izdavačkih, programskih i medijskih aktivnosti, kao i u promovisanju čitanja vrhunske savremene literature.
Portal CitajMe.com objavljivaće u narednom periodu odlomke iz knjiga u izdanju Arhipelaga iz oblasti književnosti, političke teorije, istoriografije i ekonomije. U nekim slučajevima portal CitajMe.com premijerno će objavljivati i odlomke iz još neobjavljenih knjiga u izdanju Arhipelaga.
Portal CitajMe.com objavljivaće i tekstove iz Arhipelag magazina, online magazina za književnost, kulturu i nove ideje, čiji je izdavač Arhipelag.
Izdavačka kuća Arhipelag i portal CitajMe.com dogovorili su se da CitajMe.com bude jedan od medijskih partnera Beogradskog festivala evropske književnosti koji će se održati od 21. do 24. juna uz učešće poznatih evropskih i srpskih pisaca.
Već narednih dana čitaoci će moći da čitaju seriju razgovora koje će portal CitajMe.com voditi sa poznatim domaćim autorima Arhipelaga.
„Mi ne prodajemo knjige. Knjige nisu samo vrijednosni objekt. Mi čitamo knjige. U moru knjiga teško je izabrati onu koja će ukrasti naše vrijeme. Knjiga je puno, vremena je malo. Zato smo nastojali stvoriti mjesto gdje će ljudi koji vole knjige moći naći ono što ih zanima, gdje ćemo vam pomoći izabrati iduću knjigu koju ćete kupiti, posuditi ili pokloniti Naš pristup je suradnički, nezavisan i obrazovan, s ciljem pružanja pomoći i užitka čitateljima“, kaže se u programskom tekstu portala CitajMe.com čija je redakcija odlučila da, posle odličnog prijema u hrvatskom kulturnom i medijskom prostoru, u narednom periodu napravi regionalno respektabilan portal za književnost i kulturu.