Slađana Sredojević, autorka knjige Javno-privatno partnerstvo, objavljene u izdanju Arhipelaga, učestvuje u sredu 7. marta na konferenciji Javno-privatno partnerstvo i infrastrukturni projekti u organizaciji Danas Conference Center.
Pored Slađane Sredojević, o ulozi javno-privatnog partnerstva u infrastrukturnim projektima govoriće Nenad Ilić, savetnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Vlade Srbije, Željko Ožegović, član Gradskog veća Beograda, Danijela Ilić, predsednik Nacionalnog udruženja procenitelja Srbije, Dejan Petričević, direktor Arena Beograd d.o.o, Jovica Jakovac, izvršni partner Solidity Real Estate, i Jovan Šurbatović, stručni saradnik Centra za investicije i preduzetništvo.
Monografija Slađane Sredojević Javno-privatno partnerstvo prva je knjiga o ovom pitanju na srpskom jezika. Nastala kao rezultat višegodišnjih naučnih istraživanja, ova knjiga, na temelju teorijskih modela i iskustava potvrđenih u praksi, podrobno definiše pojam javno-privatnog partnerstva, predstavlja njegovu istoriju i daje niz detaljnih studija slučaja, od kojih se većina odnosi na primenu modela javno-privatnog partnerstva u zemljama Istočne Evrope.
Ova monografija se odnosi na koncept javno-privatnog partnerstva uopšte, u zemljama Evropske unije, kao i na tendencije i mogućnosti u primeni ovog koncepta u finansiranju infrastrukture u zemljama Jugoistočne Evrope.
U knjizi su detaljno opisani najvažniji elementi koncepta, njegova evolucija u finansiranju infrastrukture i naročito bitni elementi ovog koncepta u zemljama Evropske unije.
Suočavajući teorijski model sa iskustvima praktične primene, kako na Zapadu, tako i u zemljama u tranziciji, dr Slađana Sredojević je napisala metodološki i istraživački utemeljenu knjigu koja je od velikog značaja ne samo za našu ekonomsku zajednicu već i za širu javnost, pogotovu za lokalne samouprave kojima će znanja i iskustva predočena u ovoj knjizi biti dragocena.