Beograd, 13. maja 2015. – Srđan V. Tešin, jedan od vodećih pisaca novije generacije u savremenoj srpskoj književnosti, gost je knjižare Zepter Book World u četvrtak 14. maja od 15 do 16 časova.
Srđan V. Tešin će razgovarati sa čitaocima i medijima i potpisivati primerke svojih knjiga Priče s Marsa i Kuvarove kletve i druge gadosti, kao i tematskih antologija savremene priče koje je priredio Četvrtasto mesto i Kuća na ravnom bregu.
Program Gost knjižare organizuje se povodom objavljivanja nove knjige priča Srđana V. Tešina Priče s Marsa u izdanju Arhipelaga. Priče iz knjige Priče s Marsa nalaze se u više antologija savremene srpske priče, a jedna od njih uvrštena je nedavno u Antologiju najbolje evropske priče (Best European Fiction) koja izlazi u SAD.
Knjiga Priče s Marsa donosi kratke priče, napisane u duhu flash-fiction, o svakodnevici i zločinima, napetostima i konfliktima, tajanstvenim nestancima i bizarnim događajima, krimi zapletima i nesvakidašnjim preokretima u delu grada zvanom Mars. Oblikovane kao snažna i provokativna urbana crna hronika naših dana, nove priče Srđana V. Tešina postavljaju pred čitaoca pitanja na koja on ne može izbeći odgovor: Da li je svaki naš grad postao Mars? Da li je moguć život na Marsu? Otuda se može kazati kako je ova knjiga upečatljiva povest o tome kako smo sopstveni život pretvorili u Mars.
U knjizi Priče s Marsa nalaze se dvadeset tri kratke priče izuzetne uzbudljivosti i kritičke snage, kao i piščev poetički zapis o tome kako napisati kratku priču.
Program Gost knjižare organizuju Arhipelag i knjižara Zepter Book World.
Gostovanjem Srđana V. Tešina u knjižari Zepter Book World Arhipelag nastavlja programsku seriju Gost knjižare u knjižarama u različitim gradovima u Srbiji.