Beograd, 5. maja 2017. – Predstavljanje novog romana Srđana V. Tešina Gori gori gori održaće se na 12. Međunarodnom sajmu knjiga i obrazovanja u Podgorici u subotu 6. maja s početkom u 19 časova.
Tešin je gost 12. Međunarodnog sajma knjiga i obrazovanja, a promocija u Podgorici je jedno od prvih predstavljanja novog, nedavno objavljenog romana ovog pisca. Pored Tešina, o romanu Gori gori gori govoriće i Nikola Nikolić, pisac i umetnički direktor 12. Međunarodnog sajma knjiga i obrazovanja.
Roman Gori gori gori pogađa u samo središte najaktuelnijih i najizazovnijih savremenih tema. Neobično smeo i provokativan, roman Gori gori gori je triler o terorizmu i nasilju, Vegan ratnicima i erotskim fascinacijama, internetu i mitologiji i svakodnevici društvenih mreža, hipnoterapiji i o tome šta je bilo posle.
Srđan V. Tešin Gori gori goriJunak roman Gori gori gori kao žrtva terorističkog napada na hamburgerinicu doživljava potpunu amneziju i gubi vlastiti identitet. Dok on u bolnici pokušava da izleči rane i da obnovi vlastiti identitet kroz razgovore s drugim bolesnicima, ali i s lekarima i psiholozima, grad potresa serija terorističkih napada na prodavnice brze hrane. Tešinov junak opsesivno čita crnu hroniku u novinama, odakle se obaveštava o dramatičnim događajima u svom gradu. Jedino što je junaku ostalo na raspolaganju posle terorističkog napada koji je preživeo jeste tablet u kome pronalazi program za dopisivanje s Nepoznatom Nikom koja mu šalje izazovne erotske fotografije pod uslovom da on njoj za svaku fotografiju pošalje po jednu erotsku priču. Obnavljajući postepeno priču vlastitog života, junak romana Gori gori gori suočava se s dramatičnim iskustvima zajednice u kojoj živi i sveta čiji je deo.
Novi roman Srđana V. Tešina Gori gori gori jeste „čeoni sudar sa činjenicama stvarnosti“ i knjiga koja će u nedeljama i mesecima pred nama izazvati rasprave i čitalačka uzbuđenja.
Organizatori Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga su Izdavačka kuća Nova knjiga iz Podgorice i Ministarstvo prosvjete Crne Gore.