Beograd, 11. avgusta 2016. – Pripovedač i romansijer Srđan V. Tešin predstaviće večeras na književnoj večeri u Biblioteci „Radoje Domanović“ u Topoli knjigu priča Priče s Marsa i roman Kuvarove kletve i druge gadosti.
Tešin će u razgovoru sa čitaocima govoriti o poetici svoje proze, kao i o novim modelima i izražajnim sredstvima kratke priče kojoj je u novije vreme posvećen i kao pisac, i kao priređivač nekoliko antologija kratke priče, među kojima je i dragocena knjiga Skrati priču, i kao književni kritičar.
Srđan Tešin Priče sa Marsa Srđan Tešin Kuvarove kletve i druge gadosti
Pisci Arhipelaga učestvuju na letnjim književnim programima Biblioteke „Radoje Domanović“ u Topoli koji su počeli 8. jula i traju do 30. avgusta.
Tokom ovog perioda Biblioteka „Radoje Domanović“ će u verovatno najambicioznijem književnom programu ovog leta u Srbiji predstaviti 11 savremenih srpskih pisaca u okviru književnog serijala Srbija danas – Savremena srpska proza.
Književno veče Mihajla Pantića u Biblioteci u Topoli održano je 14. jula, Uglješa Šajtinac je sa čitaocima u Topoli razgovarao 1. avgusta, dok će književno veče Jelene Lengold biti održano 18. avgusta.