Novi Sad, 24. aprila 2015. – Pisac Srđan V. Tešin ovogodišnji je dobitnik Medalje kulture za multikulturalnost i interkulturalnost koju dodeljuje Zavod za kulturu Vojvodine.
Kako saopštava Zavod za kulturu Vojvodine, odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu Aleksandra Đurić Bosnić, predsednik, Franja Petrinović i Juhas Atila.
Navodeći njegov književni rad, kao i rad na priređivanju antologija, panorama i izbora kratkih priča, žiri je naglasio ulogu Srđana V. Tešina kao osnivača i dugogodišnjeg urednik književnog časopisa Severni bunker iz Kikinde.
Severni bunker je postao, među prvima u Srbiji, okosnica regionalnog povezivanja, uspostavljanja i obnavljanja razrušenih književnih veza na prostorima bivše Jugoslavije. Predvođen urednikom Srđanom V. Tešinom, za petnaest godina postojanja predstavljao je književni časopis koji oslobađa prostor za nove autore, književne ideje i teme sa margina sa ciljem afirmisanja mladih autora iz Srbije i sa prostora Balkana, sa posebnim naglaskom na umrežavanje književnih časopisa iz regiona. Nakon petnaest godina izlaženja, i nakon 21. broja Severni bunker danas više ne izlazi, ali smatramo da je za to vreme, svojim ličnim zalaganjem i upornošću i uprkos vremenima nesklonim ideološki nesputanom razvitku književnosti i književnih časopisa, urednik Srđan V. Tešin, sa svojim kreativnim timom, uspeo da stvori književni časopis od izuzetnog regionalnog značaja – kaže se i saopštenju žirija.
U izdanju Arhipelaga, čiji je Srđan V. Tešin autor, objavljena je tematska antologija subverzivne priče Bunker koja donosi reprezentativni izbor najboljih priča objavljenih u časopisu Severni bunker.