Beograd, 8. februara 2023. – Romansijerka i pesnikinja Tanja Stupar Trifunović boravi u Beogradu, gde će ovih dana imati više susreta sa čitaocima i medijima.
Književne večeri Tanje Stupar Trifunović povodom njene nove knjige pesama Zmijštak, objavljene u izdanju Arhipelaga, održaće se u Pančevu i Beogradu.
Književno veče Tanje Stupar Trifunović u Pančevu održava se u četvrtak 9. februara s početkom u 19 časova u foajeu Kulturnog centra Pančeva. S Tanjom Stupar Trifunović razgovaraće Jasmina Topić. Pored knjige Zmijštak, publici će biti predstavljeni i autorkini romani Otkako sam kupila labuda i Satovi u majčinoj sobi, takođe objavljeni u Arhipelaga. Program je deo februarskog izdanja Književnog kafea Kulturnog centra Pančeva.
Beogradska promocija knjige Zmijštak Tanje Stupar Trifunović održaće se u petak 10. februara s početkom u 19 časova u UK Parobrod. O knjizi pesama i o romanima Tanje Stupar Trifunović govoriće Gojko Božović, glavni urednik Arhipelag. Moderator programa je Katarina Lazić, urednica u Parobrodu.
Tanja Stupar Trifunović autorka je šest knjiga pesama i dva romana. Roman Satovi u majčinoj sobi nagrađen je Evropskom nagradom za književnost, dok je roman Otkako sam kupila labuda nagrađen Vitalovom nagradom za najbolju knjigu godine na srpskom jeziku (2019). Knjiga pesama Razmnožavanje domaćih životinja nagrađena je nagradom „Milica Stojadinović Srpkinja“ za najbolju knjigu poezije ženskog autora pisanu na srpskom jeziku (2018) i Nagradom „Risto Ratković“.
Poezija i proza Tanje Stupar Trifunović prevođena je na engleski, španski, bugarski, mađarski, nemački, poljski, slovenački, makedonski, češki, danski i francuski.
Tanja Stupar Trifunović živi u Banjaluci.