Beograd, 5. februara 2020. – Tanja Stupar Trifunović, ovogodišnja dobitnica Vitalove nagrade za najbolju knjigu godine na srpskom jeziku za roman Otkako sam kupila labuda, gostuje u Prijedoru, gde će se u petak 7. februara s početkom u 18 časova u Narodnoj biblioteci „Ćirilo i Metodije“ održati njeno književno veče.
TST u PrijedoruRazgovor sa Tanjom Stupar Trifunović održaće se u Gradskoj čitaonici, a voditeljka programa je Milijana Bojić.
Roman Tanje Stupar Trifunović Otkako sam kupila labuda je neodoljiv roman o ljubavi i rastanku. Kroz ceo roman autorka vodi jaku i uskomešanu priču o zabranjenoj ljubavi i o ludilu strasti. Pri tome, pažljivo su motivisani postupci junakinja, njihova rastrzanost u košmaru savremenih svakodnevnih okolnosti, njihova razapetost između strasti i nužnosti, između ljubavi i tabua, između zadatih okolnosti i prekoračenja. Junakinje romana upućene su intenzivno jedna na drugu u razmeni strasti i napetosti, ljubavi i mržnje, svađe i sklada, unutrašnjih potreba i izgovorenih i neizgovorenih strahova.