Beograd, 23. maja 2018. – Predstavljanjem portreta pesnika Tomislava Marinkovića, dobitnika najznačajnijih pesničkih nagrada, večeras će svečano biti otvoren 33. Festival mladih pesnika „Dani poezije 2018.“ u Zaječaru koji traje do 26. maja.  Program se održava u Radul begovom konaku, s početkom u 20 časova.
Tomislav Marinkovic Vecito sadaPortret  Tomislava Marinkovića u Zaječaru istovremeno je premijera nove Marinkovićeve knjige pesama Večito sada koja je upravo objavljena u izdanju Arhipelaga u pesničkoj ediciji Element.
– Tokom trajanja festivala biće predstavljena sabrana dela Aleksandra Ristovića,  poezija norveške pesnikinje Gunvor Hofmo, a biće organizovan i  razgovor sa hrvatskim pesnikom Tomislavom Domovićem. O srpskoj poeziji danas govoriće dr Đorđe Despić, a pesnici će gostovati i u zaječarskim osnovnim i srednjim školama. Nastup sedmoro mladih pesnika – finalista predviđen je u subotu 26. maja, nakon čega će biti proglašen pobednik 33. Festivala mladih pesnika –  kaže se u saopštenju organizatora Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centara za kulturu „Zoran Radmilović“.