Beograd, 25. juna 2014. – Dramski i prozni pisac Uglješa Šajtinac i mađarski pripovedač Đerđ Serbhorvat nastupaju drugog dana na 3. Beogradskom festivalu evropske književnosti, u okviru programa Na sceni. Oni će razgovarati s publikom i premijerno čitati tekstove iz svojih novih rukopisa.
Programi se održavaju u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Najpre u 19 časova nastupa Uglješa Šajtinac, dok književno veče Đerđa Serbhorvata počinje u 20 časova.
U okviru festivalskog programa Književnost na filmu u 21 čas počinje besplatna projekcija filma Klopka Srdana Golubovića  koji je nastao prema istoimenom romanu Nenada Teofilovića.
Posetioci Festivala mogu da vide i strip-izložbu mađarskog umetnila Geze Rica koja je nastala po motivima romana Srđana V. Tešina Kuvarove kletve i druge gadosti.
Treći Beogradski festival evropske književnosti traje do 27. juna.
Treći Beogradski festival evropske književnosti donosi četiri celovečernja multimedijalna književna programa: sedam čitanja, četiri projekcije filmova, jednu dramatizaciju po savremenoj književnosti i jednu izložbu stripa. Beogradski festival evropske književnosti je otvoreni i multimedijalni događaj u kome se književnost predstavlja kroz različite forme: od knjige i javnih čitanja, preko razgovora pisaca s publikom, do izložbi, retrospektiva savremenih igranih ili dokumentarnih filmova poteklih iz književnosti, kao i video prezentacija i drugih događaja.
Organizator festivala je Izdavačka kuća Arhipelag, u saradnji sa Domom omladine Beograda.