Beograd, 29. januara 2016. – Uglješa Šajtinac je gost književnog programa „Nedelja sa Ivanom i Ilijom“ u nedelju 31. januara s početkom u 19 časova u Beogradskom čitalištu (Zmaj Jovina 1).
– Ove nedelje gost Čitališta biće Uglješa Šajtinac, jedan od omiljenih autora moderatorskog dvojca. U takvom kontekstu načinićemo presedan u odnosu na prethodne književne večeri, nastojeći da sa Uglješom govorimo o njegovom dosadašnjem svaralaštvu, poetičkim pogledima, osvojenim nagradama, svemu onome što pisce raduje, podstiče, nervira ili ugrožava. Ukoliko ste pročitali makar neku od Uglješinih knjiga ili gledali izvođenje neke od njegovih drama, pridružite nam se u unakrsnom ispitivanju kako samo vi to umete. Ako se nikada ranije niste upoznali sa stvaralaštvom ovog autora, osećamo da je Čitalište u nedelju pravi trenutak za takav umetnički susret – najavljuju moderatori Ivana Peško i Ilija Rajačić čiji je književni program „Nedelje sa Ivanom i Ilijom“ proteklioh meseci privukao veliko interesovanje javnosti.
Uglješa Šajtinac će sa moderatorima i publikom razgovarati o svojim knjigama VOK ON!, Sasvim skromni darovi i Banatorijum, kao i o svojim dramama.