Beograd, 12. maja 2016. – Pisci Arhipelaga Uglješa Šajtinac i Ana Ristović učestvuju na prvom Somborskom književnom festivalu koji 13. i 14. maja organizuje Gradska biblioteka „Karlo Bijelicki“ iz Sombora. Festival se svečano otvara u petak 13. maja u 19.30 časova.
Uglješa Šajtinac Ana Ristović
Somborski književni festival je dvodnevna manifestacija u kojoj učestvuje šest poznatih pisaca mlađe i srednje generacije koji će tokom dve festivalske večeri razgovarati sa moderatorima o svom radu i savremenoj domaćoj književnosti. Kako naglašavaju organizatori, odabrani pisci, Uglješa Šajtinac, Ana Ristović Srđan Srdić, Alen Bešić, Oto Oltvanji i Jasmina Topić, pozvani su na osnovu svog prisustva u aktuelnoj produkciji, kao i činjenice da su nagrađeni najvažnijim nagradama za domaće stvaralaštvo. Sa piscima će razgovarati književni kritičari Dragan Babić, Tamara Krstić i Branislav Živanović.
U okviru programa Somborskom književnom festivalu biće dodeljena nagrada na Konkursu za drugu knjigu autora mlađih od 35 godina Anđeli Pendić.
SKF_satnica
Festivali programi se održavaju u dvorištu Pozajmnog odeljenja Gradske biblioteke. U slučaju lošeg vremena, program će se održati u Srpskoj čitaonici „Laza Kostić“.