Beograd, 15. januara 2023. – Romansijeri Uglješa Šajtinac i Vladimir Jaćimović učestvuju na književnom festivalu Postninovske čarolije u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu.
Romani Uglješe Šajtinca i Vladimira Jaćimovića odabrani su, po odluci NIN-ovog žirija, u uži izbor za NIN-ovu nagradu za roman godine.
Književni festival Postninovske čarolije započinje u ponedeljak 16. januara u 19 časova razgovorom sa Uglješom Šajtincem, čiji je roman Koljka i Sašenjka uvršćen u uži izbor za NIN-ovu nagradu.
Sa Šajtincem će razgovarati Gojko Božović, glavni urednik Arhipelaga.
Razgovor s Vladimirom Jaćimovićem, autorom romana Povratak na Zejrek, koji je uvršćen u uži izbor za NIN-ovu nagradu, na programu je Postninovske čarolije u utorak 17. januara s početkom u 20 časova. Vladimir Jaćimović će se u ovoj razgovor uključiti online.
S Jaćimovićem će razgovarati književna kritičarka Marija Nenezić.

Književni festival Postninovske čarolije održava se od 16. do 20. januara u klubu Magistrala „Dragan Ve Ignjatović“ u Domu kulture Studentski grad na Novom Beogradu. Svake festivalske večeri odražavaju se razgovori s piscima romana u trajanju od po pola sata.
Pored Uglješe Šajtinca i Vladimira Jaćimovića, na festivalu Postninovske čarolije učestvuju pisci čiji su romani ove godine u konkurenciji za NIN-ovu nagradu za roman godine: Vida Davidović, Goran Petrović, Mirjana Drljević, Dalibor Plejić, Milan Tripković, Mirjana Đurđević, Mirjana Novaković, Vladimir Mirkov Živanović, Miloš K. Ilić, Goran Babić, Marijana Čanak i Bojan Vasić.