Beograd, 28. oktobra 2017. – Vida Ognjenović, Jelena Lengold, Aleksandar Baljak i Mihajlo Pantić danas gostuju na štandu Arhipelaga na Sajmu knjiga, gde će se od 15 do 17 časova družiti sa čitaocima i potpisivati primerke svojih knjiga.
Gostovanjem ovih autora i njiihovim susretom sa čitaocima zaokružuje se obiman i ambiciozan program Autorski dani na štandu Arhipelaga. U okviru ovog programa, koji je sastavni deo nastupa Arhipelaga na Sajmu knjiga, učestvovalo je preko 40 domaćih pisaca, filozofa, istoričara, sociologa, ekonomista, prevodilaca, slikara, ilustratora, umetničkih fotografa i dizajnera. Među učesnicima programa Autorski dani na štandu Arhipelaga, pored Vide Ognjenović, Jelene Lengold, Aleksandra Baljka i Mihajla Pantića, nalaze se i Nikola Moravčević, Goran Nikolić, Mileta Prodanović, Ana Ristović, Milija Belić, Ratko Dangubić, Dragoljub Mićunović, Živorad Nedeljković, Laslo Blašković, Neven Cvetićanin, Duško Lopandić, Nemanja Rotar, Miloš Brun, Stevan Tontić, Mladen Vuruna, Veselin Marković, Uglješa Šajtinac, Srđan V. Tešin, Vesna Roganović, Jovana Nožinić i Darko Tuševljaković.
U programima Autorskih dana na štandu Arhipelaga nastupilo je i šest stranih pisaca: poznati kanadski pisac Dejvid Homel, Barbi Marković iz Austrije, izraelski pesnik Amir Or, hrvatski pesnik i esejista Branko Čegec, makedonski pesnik Risto Lazarov, kao i japanski pisac Takeaki Hori.
Tako je u toku sajamskih dana Arhipelag organizovao čitav jedan bogat i raznovrstan književni festival u kome su poznati domaći i strani pisci imali susrete i razgovore sa čitaocima.
Barbi Marković, autorka romana Superherojke, koji je upravo objavljen u izdanju Arhipelaga, danas na štandu počasnog gosta Sajma knjiga od 15 do 15:30 časova razgovara o romanu Superherojke sa prevoditeljkom Marijom Glišić.