Beograd, 19. aprila 2018. –  Autori Arhipelaga Vida Ognjenović, Jelena Lengold i Laslo Blašković učestvuju na Međunarodnom sajmu knjiga u Budimpešti koji se održava od 19. do 22. aprila.
Vida Ognjenović je gost svog izdavača Foruma koji je na mađarskom objavio njenu dramu Mileva Ajnštajn.
Vida OgnjenovićJelena Lengold je gost svojih izdavača Foruma iz Novog Sada i Magveta iz Budimpešti koji su objavili zajedničko izdanje knjige priča Vašarski mađioničar na mađarskom jeziku u prevodu Kristine Orovec. Tokom boravka u Budimpešti Jelena Lengold će imati više susreta sa čitaocima i medijima.  Lengold će učestvovati i na panelu Dobitnici Evropske nagrade za književnost i evropsko književno nasleđe u okviru glavnog sajamskog programa Susret evropskih pisaca. Pored Jelene Lengold, na ovom panelu učestvuju i Ida Hegazi Hojer iz Norveške, Karolina Skuti iz Austrije, Janis Jonevs iz Letonije i Noemi Seči iz Mađarske. Promocija knjige Jelene Lengold održaće se u subotu, dok će autorka u subotu od 16 časova na štandu Magveta, jednog od najvećih mađarskih izdavača, imati susret sa čitaocima i potpisivanje svoje knjige.
Jelena Lengold Laslo Blašković
Laslo Blašković učestvuje u programu Srpski pisci prevođeni na mađarski koji se održava na štandu Srbije, počasnog gosta Međunarodnog sajma knjiga u Budimpešti. Blašković učestvuje i na panelu Južnoslovenska književnost i evropska književna tradicija koji se održava u okviru glavnog sajamskog programa Susret evropskih pisaca.