Beograd, 19. juna 2017. – Književni portret Vide Ognjenović predstavljen je u privatnom kulturnom centru Tačka susretanja u Vršcu.
Na izuzetno posećenoj književnoj večeri, na kojoj su Vrščani ispunili celokupan raspoloživi prostor zgrade Tačke susretanja, o književnosti Vide Ognjenović govorili su pesnik i glavni urednik Arhipelaga Gojko Božović i pisac Milan R. Simić.
Milan R. Simić je posebno ukazao na moderni duh eseja Vide Ognjenović, dok je Gojko Božović govorio o panonskom horizontu koji u savremenoj srpskoj književnosti otvara Vida Ognjenovićč, kao i o načinima na koje se autorka bavi temom identiteta u romanima Kuća mrtvih mirisa, Preljubnici i Posmatrač ptica ili u knjizi priča Živi primeri.
Razgovor s Vidom Ognjenović vodila je Marija Vasić Kanački.
U živ i zanimljiv razgovor uključili su se i brojni posetioci ove književne večeri. Vida Ognjenović je govorila o književnosti i pozorištu, o statusu savremene kulture, o izazovima koje je pred umetnost donelo moderno vreme, ali i o temama koje su upravo u tom vremenu postale novo lice savremene kulture i umetnosti.
Vida Ognjenović je pročitala esej o Steriji iz knjige Visoka voltaža i jedan odlomak iz romana Posmatrač ptica.
DSC_0071 DSC_0036
Program privatnog kulturnog centra Tačka susretanja osmislila je pesnikinja Marija Vasić Kanački.