Beograd, 2. septembar 2014. – Vladislav Bajac ovogodišnji je dobitnik kineske državne književne nagrade („The Special Book Award of China“).
U čast dobitnika u Svekineskom narodnom kongresu u Pekingu održana je ceremonija dodela nagrada. Ceremonija dodele nagrada je održana veče pred otvaranje Međunarodnog sajma knjiga u Pekingu.
Ova kineska državna nagrada ustanovljena je 2005. godine od strane kineske Vlade, a dodeljuje se stranim prevodiocima, piscima i izdavačima za doprinos u promociji kineske kulture. Ove godine uručeno je deset nagrada, a pored Vladislava Bajca, to su još predstavnici SAD, Francuske, Indije, Italije, Japana, Meksika, Srbije, Turske i Velike Britanije.
Nagrade je uručila zamenica premijera i član Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine Liu Jandung. Ceremoniji je prisustvovao veliki broj kineskih zvaničnika, predstavnika Ministarstva kulture, Ministarstva prosvete, Državne administracije za štampu, izdavaštvo, film, radio i televiziju, Vlade Pekinga, asocijacija pisaca i izdavača i diplomatskog kora, a među njima i predstavnici Ambasade R. Srbije u NR Kini.