Oto Fenjveši


Biblioteka:Element

Žanr:Poezija

Format:14x20 cm

Broj strana:84

ISBN:978-86-86933-60-7

Povez:Broš

Prevod:Arpad Vicko


Cena:583 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:408 din.


Stihovi jednog od vodećih savremenih mađarskih pesnika o novom svetu Severne Amerike.
Knjiga nastala u Čikagu i Torontu tokom pesnikovog boravka u SAD i Kanadi.
Jedinstven susret moderne poezije sa svakodnevicom i kulturom, društvom i medijima, novim komunikacijama i supkulturnom scenom Severne Amerike.
Pesme Ota Fenjvešija kao kakva zaokružena hronika svedoče o susretu sa svetom u neprestanoj promeni, o uzrocima tih promena i o tome kako se taj svet može razumeti.
Poezija kao uzbudljivo svedočanstvo.

O autoru

Oto Fenjveši (Gunaraš, 1954), pesnik, književni prevodilac, urednik. Studirao je mađarski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Bio je član uredništva novosadskog časopisa za književnost i umetnost Uj Symposion (1975-1983). Radio je kao DJ, kao asistent režije, novinar i urednik rubrike u raznim novosadskim medijima. Godine 1991. preselio se u Mađarsku. Sekretar je regionalnog odeljenja Mađarske akademije nauka. Glavni je urednik književnog časopisa Vár Ucca u Vespremu. Knjige pesama: Srebrni pacovi u prozirnim svilenim zonama (1978), Kolaps (1988), Anđeo... više informacija »

Za nastavak čitanja

Američke improvizacije


Stihovi jednog od vodećih savremenih mađarskih pesnika o novom svetu Severne Amerike. Knjiga nastala u Čikagu i Torontu tokom pesnikovog boravka u...
više informacija »