Aleksis Stamatis


Biblioteka:Zlatno runo

Žanr:Roman

Format:14x21

Broj strana:304

ISBN:978-86-86933-54-6

Povez:Tvrdi

Prevod:Niki i Mina Radulović


Cena:830 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:581 din.


Jedan od najznačajnijih i najprevođenijih romana nove grčke književnosti.
Uzbudljiva potraga za pravim identitetom misterioznog grčkog pisca Luke Mateua vodi Janija Luku od Atine, preko Barselone, Firence i Berlina, do sela u Arkadiji u Grčkoj.
Roman sa izvrsnom, gotovo filmskom dramaturgijom ispunjen ljubavnim i krimi zapletima, iznenađujućim preokretima i otkrićima, surovim obračunima i ubistvima.
Tri grada, četiri ukradene Pikasove slike, pet ubijenih ljudi u velikoj drami romana Bar Flober.
Vrhunska romaneskna priča protkana izvrsnim epizodama o Barseloni, Firenci i Berlinu, kao i o arkadijskim prostorima Grčke. Tragajući za skrivenim identitetom Luke Mateua, Stamatisov junak, zapravo, sve vreme traga za tajnama i senkama vlastitog identiteta.

O autoru

Aleksis Stamatis (Atina, 1960), romansijer, pripovedač, dramski pisac, pesnik. Jedan od najvažnijih i najčitanijih savremenih grčkih pisaca. Stamatis je studirao arhitekturu na Nacionalnom tehničkom univerzitetu u Atini. Postdiplomske studije arhitekture i kinematografije završio je u Londonu. Objavio je osam romana i šest knjiga pesama. Romani: Sedmi slon (1998), Bar Flober (2000), Kao lopov u noći (2002), Tezejava ulica (2003), Majčin leš (2005), Američka fuga (2006), Vila Komrej (2008), Ubij svoje drage (2009). Autor je dva libreta, kao i nekoliko drama koje se igraju u grčkim... više informacija »

Za nastavak čitanja

Bar Flober


Jedan od najznačajnijih i najprevođenijih romana nove grčke književnosti. Uzbudljiva potraga za pravim identitetom misterioznog grčkog pisca...
više informacija »