Fler Jegi


Biblioteka:Arhipelag

Žanr:Roman

Format:1x17 cm

Broj strana:112

ISBN:978-86-86933-44-7

Povez:Tvrdi

Prevod:Aleksandar V. Stefanović


Cena:704 din.

Cena za članove kluba čitalaca Arhipelag:493 din.


Roman o sazrevanju i odrastanju.
Uzbudljiva priča o devojčicama koje odrastaju u strogim uslovima pod pokroviteljstvom pansionata za devojčice u švajcarskim Alpima.
Roman o saznavanju sveta, o prijateljstvu i intimi, o sudarima sa izazovima života, o potrebi za drugim i bliskošću, o dirljivim trenucima i o traumama odrastanja.
Roman pričan u prvom licu, drama o usamljenosti u svetu strogih pravila i o pokušaju da se oblikuje privatni svet kao spasonosni prostor jednog uzbudljivog sazrevanja.

O autoru

Fler Jegi (Cirih, 1940), romansijerka, pripovedačica, esejistkinja, dramska autorka, prevodilica. Najvažnije knjige: Anđeo čuvar (1971), Vodene statue (1980), Blažene godine kazni (1990), Strah nebesa (1994) i Proleterka (2001). Nagrade: „Baguto”, „Rapalo”, „Bokačo Evropa”, „Alberto Moravija”, „Alderigo Sala”, Nagrada grada Rima, „Vijaređo”. Knjige Fler Jegi prevedene su na engleski, francuski, nemački, španski, ruski, kineski, katalonski, norveški, grčki, poljski, flamanski i srpski jezik. Fler Jegi prevodila je na italijanski jezik dela Marsela Švoba i... više informacija »

Kritike

"Izvrsna proza. Za čitanje ove proze potrebno je oko četiri sata. A pamtićemo je, kao i njenu autorku: ostatak života." Josif Brodski / "Hipnotički intenzitet... neverovatno moćan i teško ga je oslobodite se." The New York Review of Books / "Fler Jegi je divan, sjajan, divlji pisac. Mnogo joj se divim." Suzan Sontag

Za nastavak čitanja

Blažene godine kazni


Roman o sazrevanju i odrastanju. Uzbudljiva priča o devojčicama koje odrastaju u strogim uslovima pod pokroviteljstvom pansionata za devojčice u...
više informacija »